De Verleiders: Stem Kwijt | Kunstlinie Almere Flevoland - KAF

datum: dinsdag 14 november 2017

De Verleiders  Stem Kwijt | Kunstlinie Almere Flevoland - KAF

DE VERLEIDERS ZIJN TERUG MET EEN SPETTERENDE, GITZWARTE KOMEDIE!

DE VERLEIDERS zijn terug met de gitzwarte komedie Stem Kwijt. De democratie werkt niet meer, of - nog pijnlijker - heeft misschien wel nooit gewerkt. Het verzet tegen het internationale handelsverdrag TTIP, belastingtrucs van multinationals en het steeds grotere gevoel van onmacht bij de burgers, maakt dat democratie als bestuursvorm een belofte van niets is geworden. Gekozen politici pleiten vaak egoïstisch voor de zaak van multinationals en banken, of zijn populistische slaven van hun electoraat en daardoor machteloos.
En dat terwijl we staan voor grote ingewikkelde vraagstukken als migratie, het klimaatprobleem, de aanhoudende bankencrisis en de groeiende ongelijkheid tussen arm en rijk.

De verkiezingen, die het feest van de democratie hadden moeten worden, werden ordinaire straatgevechten over non-issues, opgestookt door de media.
En tegelijkertijd hebben xenofobe partijen steeds meer terrein gewonnen, wat al heeft geleid tot een Brexit in de UK en een Trump in de VS…
Maar wat dan? Moeten we naar andere vormen van politiek toe?

Democratie 2.0, hoe ziet dat eruit? In Stem Kwijt onderzoeken DE VERLEIDERS op hun vertrouwde manier hoe we verder moeten. Want de democratie in de huidige vorm is dood. Morsdood. Na succesvolle eerdere voorstellingen komen DE VERLEIDERS aankomend najaar terug met een nieuw programma over het (niet meer) functioneren van onze democratie: Stem Kwijt. Naast George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw en Leopold Witte nu ook met gastspeler Marcel Hensema.

bron: https://www.facebook.com/events/410704959323427/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Uitdam | 112 alarmeringen Uitdam | Goedkoop Tanken in Uitdam | Supermarkten in Uitdam | Weerbericht Uitdam