Einstürzende Neubauten in Paradiso | Paradiso Amsterdam

datum: zaterdag 1 juli 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Einstürzende Neubauten in Paradiso | Paradiso Amsterdam

In de industrialscene is Einsturzende Neubauten al sinds begin jaren ’80 een bepalende factor. Oprichters Blixa Bargeld en N.U. Unruh zitten nu, bijna 40 jaar na oprichting, nog steeds op de experimentele tour en blijven hun avant-gardemuziek vernieuwen, gebruikmakende van allerhande speciaal voor hen gemaakte instrumenten. Dit levert het unieke rauwe geluid op waarbij drones en white noise de hypnotiserende percussie en vocalen ondersteunen. Hoe experimenteel de muziek van de band uit West-Berlijn ook is, bij vlagen is het erg dansbaar, net als bij mede-pioniers als Throbbing Gristle en Cabaret Voltaire het geval is.

Dat Bargeld jarenlang met Nick Cave speelde en onderdeel was van The Bad Seeds is het vermelden waard. Na zijn vertrek uit Cave's band bleef hij actief met diverse projecten, waarvan de samenwerking met Italiaanse componist Teho Teardo de meest recente is. Maar nooit ging dit ten koste van Einstürzende Neubauten's voortgang. Die industrialtrein bleef en blijft altijd rollen.

Einsturzende Neubauten
Zaterdag 1 juli 2017
Hoofdprogramma: 20.30 uur
Voorprogramma: 19.30 uur
Zaal open: 19.00 uur
Entree: 35,- excl. lidmaatschap, voorverkoop vanaf vrijdag 20 januari via http://www.paradi.so/EinsturzendeNeubauten-tickets
Meer info: http://www.paradi.so/EinsturzendeNeubauten

bron: https://www.facebook.com/events/240457596395283/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Uitdam | 112 alarmeringen Uitdam | Goedkoop Tanken in Uitdam | Supermarkten in Uitdam | Weerbericht Uitdam