Paaz - Naar het boek van Myrthe van der Meer | Kunstlinie Almere Flevoland - KAF

datum: dinsdag 21 maart 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Paaz - Naar het boek van Myrthe van der Meer | Kunstlinie Almere Flevoland - KAF

Als Emma van de ene op de andere dag opgenomen wordt op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis, de paaz, weet ze één ding zeker: hier is een fout gemaakt. Het is het begin van Emma’s zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek, met al haar regels, pillen en diagnoses. PAAZ is een zoektocht naar de uitgang, maar vooral een zoektocht naar zichzelf. Tijdens haar reis langs vreemde patiënten en nog vreemdere therapeuten, depressieve kerstballen en onverwachte vriendschappen, begint Emma te beseffen dat ze hier niet voor niets zit, en dat zij de enige is die kan bepalen of, maar vooral ook hoe ze ooit de paaz weer verlaat.

PAAZ is een solovoorstelling vol humor, die de donkere kant van de psychiatrie echter niet schuwt.

Cabaretière Yora Rienstra als Emma

Actrice en cabaretière Yora Rienstra speelt de rol van Emma. Rienstra studeerde in 2006 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Vanaf 2009 maakte zij achtereenvolgens haar eigen soloprogramma’s Aan jou heeft het niet gelegen, We maken er wat van en Drukt haar Snor. Alle drie haar voorstellingen werden lovend ontvangen. In 2009 won Rienstra de Wim Sonneveldprijs. Op de radio presenteerde ze Ha! Die Yora en Yora Haakt Aan. Vanaf januari 2016 presenteert zij samen met Sander de Heer het Vara weekendprogramma Yora en Sander, Sander en Yora.

Bestseller PAAZ van Myrthe van der Meer

Het boek PAAZ van Myrthe van der Meer werd vol lof ontvangen. De Volkskrant noemde het “openhartig en met humor” en Psychologie Magazine schreef: “Diep ontroerend boek, vol prachtige observaties”. Wim Brands (VPRO Boeken): “Ademloos gelezen. Zoals J.J. Voskuil met zijn romancyclus Het bureau het kantoorleven heeft vastgelegd, zo nauwgezet registreert Van der Meer de praktijk van een psychiatrisch ziekenhuis.”

bron: https://www.facebook.com/events/664110653765794/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Uitdam | 112 alarmeringen Uitdam | Goedkoop Tanken in Uitdam | Supermarkten in Uitdam | Weerbericht Uitdam