Stadsgesprek: De Erfenis van Johan Cruijff | De Balie

datum: dinsdag 21 maart 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Stadsgesprek  De Erfenis van Johan Cruijff | De Balie

Vorig jaar overleed de beste Nederlandse voetballer ooit, Johan Cruijff. Drie dagen voor zijn sterfdatum organiseert De Balie, in samenwerking met Het Parool, dan ook een Stadsgesprek over de erfenis van Cruijff. Een man die invloed had op Ajax, de voetbalwereld en op de stad Amsterdam. Niet alleen was Johan Cruijff één van de beste voetballers aller tijden, maatschappelijk gezien probeerde hij ook het belang van sport breder te laten doordringen. Welke lessen kunnen we leren van Cruijff? Hoe krijgen we iedereen in beweging, en waar sporten de nieuwe Cruijffs in wording in Amsterdam? Een avond vol odes aan en gesprekken over Cruijff.

Met o.a. (schrijver, voormalig teammanager Ajax) David Endt, (voormalig hoofd jeugdopleiding Ajax, voormalig Ajax-voetballer en ambassadeur Cruyff Football) Wim Jonk, wethouder Eric van der Burg (VVD) en Niels Meijer (directeur Johan Cruyff Foundation) en Ellen Dikker (columnist)

Over het Stadsgesprek
De Balie en Het Parool geven Amsterdam een stem met de debatserie Het Stadsgesprek. Tijdens deze maandelijkse bijeenkomsten wordt er gedebatteerd over een thema dat de stad raakt, met uiteenlopende sprekers uit de politiek, wetenschap, onderwijs sport, journalistiek en het bedrijfsleven, maar bovenal betrokken en trotse Amsterdammers.

bron: https://www.facebook.com/events/1575307115830660/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Uitdam | 112 alarmeringen Uitdam | Goedkoop Tanken in Uitdam | Supermarkten in Uitdam | Weerbericht Uitdam