Tri-national Masterly Metal. (Meesterlijk Metaal XXVI) | Poppodium De Meester

datum: vrijdag 17 maart 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Tri-national Masterly Metal Meesterlijk Metaal XXVI | Poppodium De Meester

Meesterlijk Metaal
Tri-Nationaal!

Op vrijdag 17 maart is het weer tijd voor de 26e editie van het Meesterlijk Metaal in het Pop-podium De Meester in Almere.
Deze keer is er gekozen voor drie bands uit drie landen die met elkaar op reis zijn.

Als eerste het ons welbekende Black Knight. Deze oer-oude Nederlandse band is voor de vaste bezoekers zeker geen onbekende! Black Knight was begin jaren tachtig een verlengstuk van de metal die toen werd geproduceerd. De stijl werd getypeerd als New Way Of British Heavy Metal (NWOBHM) en de band scoorde in eigen land onder die vleugels. Als supportact van bekendere bands als Vengeance, Seducer en zelfs Normaal speelde Black Knight veel en overtuigend. In die jaren werden er slechts twee demotapes geproduceerd. De band vond veel optreden belangrijker. Vele jaren later, in 1999 werd pas de eerste cd ‘Tales from the Darkside’ uitgebracht. De band had vele wisselingen doorstaan en kreeg met deze cd vele lovende recensies! Optredens volgde met o.a Annihilator en er volgde een tour door Bulgarije. In de jaren daarna speelde Black Knight in Duitsland en Belgie als support van o.a. Saxon en vele festivals waren zeker van een optreden van de band. In 2007 werd groots het 25 jarig bestaan gevierd waarin alle (voormalig) bandleden op het podium stonden in een wervelende, avondvullende show.
Op deze avond werd ook de tweede cd “The Beast Inside” gepresenteerd. Hierop volgde optredens met o.a. Sabaton en werden de poppodia regelmatig bezocht. In 2009 vond de band het even genoeg en er werden wat soloprojecten gestart. Met de komst van de live-dvd-box “25 years of heavy metal” in 2012 is een startsein gegeven aan de comeback van Black Knight.

Daarna is het de beurt aan het Amerikaanse Wretch! Opgericht in het begin van de 80-jaren in Ohio werd de band al snel toonaangevend in de underground-scene aldaar. In 1989 probeerde de band een platencontract te krijgen door te verhuizen naar Los Angeles. Dit lukte de band echter niet en de band viel uit elkaar. 17 jaar lang bleef de band slapend tot de heroprichting in 2006 en de band zijn eerste album 'Reborn' opnam en uitgaf. Dit album bracht ze meteen internationale erkenning en het Headbangers Open Air festival nodigde ze uit om daar in 2007 te komen spelen. Dit lieten ze samenvallen met de release van hun 2e album 'Make this garden burn' en de organisatoren van HOA waren dermate onder de indruk van de titelsong dat dit vanaf dat moment het 'festival theme-song' is geworden. In 2013 volgde de EP 'Rise to power' dat de aandacht trok van het Duitse Pure Steel Records en leverde ze een 5-jarig contract op. In 2014 volgde het album 'Warriors' en dit jaar is het album 'The Hunt' uitgekomen. Wees klaar voor een goed potje power/thrashmetal dat deze band op je los zal laten!

Als laatste is het de beurt aan Split Heaven uit het land van cactussen, sombrero's en tequila, Mexico! Opgericht in 2005 en met 4 albums op hun naam (Psycho Samurai, Street Law, The Devil’s Bandit & Death Rider), Split Heaven is een van de meest solide bands in de heavy metal scene aan de andere kant van de oceaan. De band combineert speed, jaren-80 metalriffs, gitaarduels en hoge uithalen. Op het podium staat een waar monster, klaar om te bijten, infecteren en de leer van de heavy metal te verspreiden. Split Heaven heeft al vele optredens gedaan op grote festivals wereldwijd zoals: Wacken Open Air 2009, A.O.S.M.A.T Brazilian Tour 2010, Swordbrothers Festival / Europese Tour 2012, Vive Latino 2013, BÄÄÄM Festival / Europese Tour 2014 en in Mexico. De release van het 4e album (Death Rider) met de nieuwe zanger Jason Conde-Houston is nu een jaar geleden via het Duitse Pure Steel Records en dit album is ook op vinyl verschenen dat ze hopelijk bij zich zullen hebben.

Kortom: dit is een editie die je absoluut niet mag missen met dit internationale topgezelschap!

Vrijdag 17-03-2017
Poppodium De Meester Almere
Deur open: 19:30
Intree: 10,00

bron: https://www.facebook.com/events/1326262377420200/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Uitdam | 112 alarmeringen Uitdam | Goedkoop Tanken in Uitdam | Supermarkten in Uitdam | Weerbericht Uitdam