Vers Bloed: De toekomst van klassieke muziek | De Balie

datum: dinsdag 21 februari 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Vers Bloed  De toekomst van klassieke muziek | De Balie

De bezuinigingen in de culturele sector lieten de klassieke muziek niet onberoerd. Een aantal orkesten fuseerde of verdween en steeds minder mensen bezoeken klassieke concerten. Tegelijkertijd ontstaan er veel nieuwe initiatieven, zoals samenwerkingen met theater, die een heel nieuw publiek trekken. Wat is de toekomst van de klassieke muziek? Heeft de klassieke sector vers bloed nodig?

In de serie Vers Bloed krijgen jonge talenten een podium en gaan ze in gesprek. Tijdens deze muzikale editie van Vers Bloed praten we met o.a. pianist en dirigent Ed Spanjaard, pianist en componist Thomas Beijer en sopraan Nora Fischer over de toekomst van de klassieke muziek. Zij gaan in gesprek met jonge musici waaronder het Lip Stick Percussie Duo en het Ragazze Quartet. Hoe zien zij het vak? Wat zijn hun dromen? Hoe vinden ze als klassieke musicus werk of gaan ze zelf samenwerkingen aan?

Uiteraard zullen deze musici tijdens de avond muziek ten gehore brengen.

Over de sprekers:

Ed Spanjaard is de vaste dirigent van het Orkest van het Oosten. Hij is regelmatig gastdirigent bij het Koninklijk Concertgebouworkest, de Nederlandse radio-orkesten en het Nederlands Kamerkoor.

Nora Fischer voert met haar stem als veelzijdig instrument zowel muziek uit de zestiende eeuw op als de talloze werken die voor haar werden geschreven. Nora ontwikkelde een wereldwijde concertpraktijk waarbij ze nauw samenwerkte met vele componisten, orkesten, regisseurs en theatergroepen.

Thomas Beijer is een jonge pianist, componist en gepassioneerd kamermusicus, die wordt geprezen om zijn excellente techniek en artistieke integriteit. In 2007 won hij het YPF Nationaal Pianoconcours en plaatste hij zich aan de top van een nieuwe generatie jonge pianisten in Nederland.

Lip Stick Percussion duo bestaat uit Maria Martinez Paya en Laura Trompetter en staat voor een bijzondere verbinding tussen een Spaanse en een Nederlandse slagwerkster die samen grenzen verleggen. In april 2015 maakten zij hun debuut als duo en sindsdien zijn ze een veel gevraagd duo op klassieke- muziekfestivals en zijn ze steeds vaker te bewonderen op tv.

Het Ragazze Quartet bestaat uit Rosa Arnold (viool), Annemijn Bergkotte (altviool), Rebecca Wise (cello) en Saskia Otto (viool). Zij spelen klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.

Redactie: Ianthe Mosselman

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door: Fonds21 en CJP

bron: https://www.facebook.com/events/1912331709000034/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Uitdam | 112 alarmeringen Uitdam | Goedkoop Tanken in Uitdam | Supermarkten in Uitdam | Weerbericht Uitdam