Man steelt politiefiets

woensdag 20 mei 2015

Almere - Een 55-jarige man uit Almere is dinsdag 19 mei aangehouden. Hij had een geprepareerde fiets van de politie gestolen.

Deze speciale fiets, in de volksmond ook wel lokfiets genoemd,was ?s middags geplaatst op de Carillonstraat. Rond 20.45 uur constateerdenagenten dat de fiets in beweging kwam. Agenten volgden de fiets en troffen hemaan bij een woning. De bewoner werd aangehouden en ingesloten voor onderzoek enverhoor.

De politie zet een projectfiets als hulpmiddel in om diefstaltegen te gaan. Bovendien wordt samengewerkt met hetPromotieteamvan het Centrum Fietsdiefstal.Projectfietsen zijn normale fietsen uitgerustmet een GPS-volgsysteem. De politie stalt deze fietsen op plaatsen waar veelfietsen worden gestolen. De agenten hoeven vervolgens geen zicht te houden op defiets. Zodra de fiets verplaatst wordt, krijgen zij een seintje. De GPS-zendergeeft door welke weg de gestolen fiets aflegt en waar deze zich bevindt. Met dithulpmiddel wordt ook getracht om bij de persoon uit te komen die de gestolenfietsen koopt. Want nog steeds geldt: ?Geen heler, geen steler!?

Uiteraard vraagt de politie ook uw medewerking om fietsdiefstalzoveel mogelijk te voorkomen. Maak gebruik van bewaakte fietsenstallingen. Maakgebruik van extra sloten. Registreer het framenummer en fotografeer uw fiets.Mocht uw fiets onverhoopt toch gestolen worden, doe dan altijd aangifte. Dat kanvia internet. Door aangifte te doen, krijgt de politie inzicht in waar, wanneeren hoe fietsen worden gestolen en kan daar actie op ondernemen. Daarnaast biedteen complete aangifte met de juiste gegevens meer mogelijkheden om uw gestolenfiets bij u terug te bezorgen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Uitdam | 112 alarmeringen Uitdam | Goedkoop Tanken in Uitdam | Supermarkten in Uitdam | Weerbericht Uitdam